fbpx

Kids&Us és una franquícia especialitzada en l’ensenyament d’anglès als nens, amb un mètode diferencial que s’allunya completament dels sistemes d’ensenyament més tradicionals. El principal objectiu d’aquest mètode és que els nostres alumnes aprenguin l’anglès de forma natural, de la mateixa manera com aprenen la seva llengua materna.

Com funciona el sistema

Es tracta d’una immersió lingüística amb inputs rics en llenguatge. A la pràctica, significa que les nostres classes són 100% en anglès i que el professor només es dirigeix a l’alumne en aquesta llengua, des de que entra per la porta del centre fins que surt. D’altra banda, els inputs que aquests alumnes reben són rics en llenguatge perquè no ens limitem a treballar llistes de vocabulari. Els nostres alumnes relacionen l’ús de determinades estructures amb diferents contextos i a través de la repetició d’aquests, n’interioritzen el significat i aprenen que la frase és versàtil i per tant, es pot utilitzar en diferents situacions. Per exemple, a l’hora de demanar un objecte en anglès s’utilitza l’estructura “Can I have…”. El sistema propicia que l’utilitzin amb freqüència i a més en diferents situacions (Can I have my jacket, my book, a blue block etc.). Sempre que es dóna aquest context, ja sigui a principi, al final o al mig del curs l’alumne ha d’utilitzar aquesta estructura. D’aquesta manera, aprèn a pensar i a comunicar-se en anglès. De fet, als nens se’ls hi parla com se li parlaria a un nen nadiu, sempre amb un vocabulari i llenguatge adaptats a la seva edat.

 

Impartim classes a partir d’un any.

Hi ha una etapa que va dels 0 als 7 anys en què la capacitat d’aprenentatge dels nens és molt gran, són el comunament diem “esponges”. Tot el que els hi agrada o els hi desperta interès ho retenen. Kids&Us aprofita aquesta etapa per a potenciar al màxim l’aprenentatge de l’anglès. Cada curs té un personatge que és el que li dóna nom i que té la mateixa edat que l’alumne. Durant el curs treballen 4 històries que es corresponen amb experiències que a l’alumne, per l’edat que té, li són molt pròximes. Aquest fet els ajuda a crear un vincle emocional amb aquest personatge i també amb l’anglès, que es torna un recurs més en el seu dia a dia. anglès per nens

Per exemple, la primera història del personatge pels alumnes que cursen p3 a l’escola els situa al context dels canvis que suposa en la seva autonomia el fet de fer 3 anys: ja són big boys and girls! És per això, que ja es vesteixen i mengen solets, i ja no porten xumet, perquè ja no són bebès! Cada curs està creat tenint en compte les capacitats i interessos de l’alumne, per això no es barregen alumnes d’edats molt diferenciades.

classe babies - anglès per nens

 

Disposem d’un centre a Vilanova i la Geltrú, i un altre centre a Vilafranca del Penedès.

La Direcció d’ambdós centres porta treballant amb el mètode des de 2006, en què només hi havia 3 centres a la xarxa. Actualment ja n’hi ha gairebé 300 a nivell mundial! Això ens ha permès créixer amb els nostres alumnes. Al centre hi ha nens i nenes que van començar a treballar l’anglès amb nosaltres quan tot just deien les seves primeres paraules en la seva llengua materna, i que actualment són capaços de mantenir una conversa en anglès de manera fluida i sense cap mena de dificultat. De fet, com a centres veterans aquest any tenim un curs d’alumnes de 4t curs de secundària que es presentaran a l’examen oficial First Certificate de Cambridge. Estem molt orgullosos de com han evolucionat i els bons resultats que han obtingut treballant l’anglès a través del mètode Kids&Us.

 classe babies - anglès per nens

 

Funcionament de les classes

Treballem a través de contes, jocs, cançons… El professor porta a classe un material específic per a cada activitat que li és proporcionat per Kids&Us i que consisteix en targetes grans, petites, que es pengen per la classe, que s’enganxen amb d’altres làmines etc. Material molt atractiu per l’alumne i adaptat a la seva edat, que pot utilitzar amb facilitat i destresa. Les activitats tenen una durada d’entre 5 i 8 minuts, i a l’aula es combina l’ús de diferents espais per a que la sessió resulti el més dinàmica possible. Per a nosaltres és molt important que el nen s’ho passi bé i estigui motivat. De fet, els nostres alumnes no veuen l’anglès com una obligació o un extraescolar d’estil acadèmic: ells venen a jugar en anglès. Treballar amb grups reduïts amb un màxim de 8 alumnes ens permet centrar-nos en cadascun dels integrants del grup per a fer un seguiment exhaustiu del seu aprenentatge, aconseguint que tregui el màxim profit de les classes i tenint el seu moment de protagonisme a l’hora de participar en les activitats plantejades; tant si l’alumne és tímid com si té una personalitat més extravertida.

 anglès per nens

Altres aspectes que caracteritzen el mètode Kids&Us

Més enllà de l’aplicació d’un mètode d’aprenentatge de l’anglès efectiu i enriquidor per a nens, Kids&Us busca oferir el major grau de qualitat en tots els aspectes relacionats amb les classes que s’imparteixen al centre. Per aquest motiu, utilitzem diverses eines de control i recursos per a la millora constant del nostre servei. Entre d’altres, està l’ús de guies didàctiques on s’especifica amb detall com s’ha de realitzar cadascuna de les sessions, minimitzant així el marge d’error. Aquestes sessions es revisen mitjançant auditories tant per part del centre com de la franquícia. També es forma als professors a l’hora d’impartir classes amb el mètode, i es fa un seguiment constant de l’alumne mitjançat avaluacions, informes trimestrals i tutories.

 

+info: https://www.kidsandus.es/